A.K.E.
Aναρχική Κομμουνιστική Ένωση
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Αφίσα για Βαγγέλη Μποτζατζή

 
Post new topic   Reply to topic    A.K.E. Forum Index -> Προτάσεις
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Κώστας
Site Admin


Joined: 06 Apr 2007
Posts: 119

PostPosted: Thu Jan 24, 2008 10:26 am    Post subject: Αφίσα για Βαγγέλη Μποτζατζή Reply with quote

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνέλευση αλλά θα επιμείνω γιατί πιστεύω ότι πολλοί δεν καταλάβαν ίσως τη σημαντικότητα του θέματος. Προτείνω να βγάλουμε μία αφίσα σχετικά με το θέμα του Β. Μποτζατζή και να την τοιχοκολλήσουμε στα Γιάννενα. Για όσους τυχόν δε γνωρίζουν το θέμα, ακολουθεί κείμενο της κατάληψης Terra Incognita:

Στις 26/11/07 προσάγεται στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Μποτζατζής, ενώ κοιμόταν στο σπίτι της φίλης του, από ένα συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας, καθώς κατάσχεται και το αυτοκίνητο του.

Αρχικά, οι αστυνομικοί της ασφάλειας που τον προσάγουν, ισχυρίζονται ότι υπάλληλος εταιρείας security είδε το αμάξι του Βαγγέλη κοντά στον τόπο που έγινε εμπρησμός γαλλικής αντιπροσωπείας αυτοκινήτων. Αυτό όμως είναι ένα στοιχείο που από μόνο του δεν αρκεί για να κατηγορηθεί ένας άνθρωπος. Έτσι, ξεκινά από τη μεριά της ασφάλειας ένα ανελέητο πογκρόμ με σκοπό να στηθεί ένα κατηγορητήριο που θα οδηγήσει τον Βαγγέλη στη φυλακή και φιλοδοξεί να παραδειγματίσει έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο.

Την ίδια μέρα, τη Δευτέρα το πρωί (οι μπάτσοι έχουν εισβάλει ήδη στο σπίτι του Βαγγέλη και της φίλης του), προσάγεται η φίλη του Βαγγέλη Μποτζατζή από τον χώρο εργασίας της, ενώ το μεσημέρι προσάγονται 4 σύντροφοι που συνδέονται φιλικά και πολιτικά με τον Βαγγέλη. Οι 4 αφήνονται μετά από αρκετές ώρες και αφού έχει προηγηθεί συγκέντρωση αλληλέγγυων συντρόφων έξω από το αστυνομικό μέγαρο, ενώ ο ίδιος και η φίλη του εξακολουθούν να κρατούνται.

Την άλλη μέρα, στις 27/11 γίνονται έφοδοι, από την αστυνομία και την αντιτρομοκρατική, σε άλλα 2 σπίτια συντρόφων. Στο ένα χωρίς την παρουσία δικηγόρου ή κατοίκου του σπιτιού προσπαθούν να βρουν ή να κατασκευάσουν στοιχεία., ενώ στο άλλο προσάγεται και μια συντρόφισσα, η οποία αφήνεται ελεύθερη ώρες αργότερα. Μετά από όλα αυτά, η υπόθεση έχει «δέσει» και το κατηγορητήριο έχει στηθεί.

Ο Βαγγέλης αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ οι μπάτσοι έχοντας στο χέρι διάφορα …«ευρήματα» από τα σπίτια που εισέβαλαν, πλήθος ασφαλίτικων καταθέσεων και έχοντας αποσπάσει μια ψευδή κατάθεση από τη φίλη του, ενσωματώνοντας κατασκευασμένα στοιχεία, φτιάχνουν ένα διογκωμένο κατηγορητήριο το οποίο περιλαμβάνει 5 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα.

Ο Βαγγέλης και άλλοι 3 σύντροφοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διώκονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Η επινόηση και η εφαρμογή του νόμου αυτού επιδιώκει την πάταξη του εσωτερικού εχθρού στοχοποιώντας συγκεκριμένα: τις αποκλεισμένες και ανεπιθύμητες κοινωνικές ομάδες, τα άτομα και τα σύνολα που επιδιώκουν να κινηθούν ενάντια στις κυριαρχικές επιλογές, τα ανεξέλεγκτα κομμάτια, τις εχθρικά κείμενες και πολεμικές προς την εξουσία συνειδήσεις, τους αναρχικούς. Αυτή η «τρομοκρατική οργάνωση» που επινόησαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, κατηγορείται για εμπρησμούς που χρονολογούνται από το καλοκαίρι του 2007.

Τα τρομοσενάρια που φτιάχνουν, διαχέονται και στον τύπο από τους πάντα πρόθυμους συνεργάτες της ασφάλειας, τους δημοσιογράφους. Έτσι, παρʼ όλο το διάτρητο κατηγορητήριο, το κλίμα έχει στηθεί. Ο Βαγγέλης προφυλακίζεται στις φυλακές Κομοτηνής και εκδίδονται εντάλματα για 3 συντρόφους οι οποίοι καταζητούνται.

Από τα γεγονότα όλης της υπόθεσης ένα πράγμα γίνεται ξεκάθαρο: οι διωκτικοί μηχανισμοί προσπαθούν πάντα να κατασκευάσουν υπόπτους και ενόχους, άσχετα από το γεγονός αν υπάρχουν στοιχεία ή όχι.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο στόχος δεν είναι μόνο στο πρόσωπο του Βαγγέλη και των άλλων διωκόμενων συντρόφων. Ο στόχος είναι να εγκληματοποιηθεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων ένας πολιτικός χώρος, ο χώρος των αναρχικών. Οι αναρχικοί πρέπει να παρουσιαστούν σαν τρομοκράτες και ο αγώνας τους πρέπει να απονοηματοδοτηθεί πολιτικά και να φανεί ότι στρέφεται ενάντια στο κοινωνικό σύνολο.

Σʼ αυτό το σκοπό αστυνομία, δικαστές και ΜΜΕ δουλεύουν μαζί. Έτσι, δεν έχει σημασία αν για τους κατηγορούμενους υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία ή όχι. Άνθρωποι τιμωρούνται προληπτικά με πολύμηνες προφυλακίσεις, καταζητούνται και καταδιώκονται τιθέμενοι σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας, απειλούνται με εξοντωτικές ποινές, ένας πολιτικός χώρος συκοφαντείται και η επέλαση της δημοκρατίας συνεχίζεται. Οι φιλήσυχοι πολίτες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι…

Οι «τρομοκράτες» αναρχικοί θα κυνηγηθούν, θα φυλακιστούν και θα τιμωρηθούν. Φυσικά, όποιος θέλει να εθελοτυφλεί μπροστά στην προστυχιά της καθημερινότητας, δε θα σκεφτεί ποιοι είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες.

Όλοι αυτοί που ληστεύουν νόμιμα σε καθημερινή βάση, οι τράπεζες, που οδηγούν ανθρώπους στην καταστροφή και την αυτοκτονία ή τους κρατούν σε καθεστώς οικονομικής ομηρίας. Αυτοί που καταδικάζουν σε μισθωτή σκλαβιά τις ζωές μας μέχρι τα βαθιά γεράματα και δολοφονούν στα κάτεργά της, τα αφεντικά και οι επιχειρήσεις. Αυτοί που δολοφονούν μετανάστες στα σύνορα και τους βασανίζουν στις μητροπόλεις. Αυτοί που σηκώνουν κάμερες για να ελέγχουν κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής. Αυτοί που καταστρέφουν τον πλανήτη. Αυτοί που κάνουν πολέμους και σκοτώνουν χιλιάδες ανθρώπους για να εξυπηρετήσουν τα πολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα. Αυτοί που είναι ο προστάτης του κεφαλαίου, οι μόνοι τρομοκράτες, το ίδιο το κράτος.

Ποιοι θα σκεφτούν αν οι συμβολικές πράξεις αντίστασης, όπως οι εμπρησμοί τραπεζών και κρατικών υποδομών, είναι δίκαιες;

Αυτοί που βουλιάζουν στα εξατομικευμένα συμφέροντά τους, αυτοί που θέλουν να πιστεύουν τα ΜΜΕ αντί να δουν πραγματικά ποιοι είναι οι μόνοι τρομοκράτες ή εγκληματίες, αυτοί διαιωνίζουν την εν γένει αδικία του συστήματος.

Εμείς, όμως δεν πρόκειται να γονατίσουμε μπροστά σʼ αυτή την επίθεση του δημοκρατικού καθεστώτος.

Για μας, η αλληλεγγύη είναι το όπλο που θα πολεμήσουμε τους κυρίαρχους και δε θα αφήσουμε κανένα σύντροφο όμηρο στα χέρια του κράτους.

Όποιος θέλει πραγματικά να αντισταθεί, είναι καιρός να ορθώσει το ανάστημά του.


ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ


ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


κατάληψη Terra Incognita

Δεκέμβρης 2007


Επίσης post- άρω και το γράμμα του Μποτζατζή μέσα από τις φυλακές Κομοτηνής:

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 26/11/2007 και ενώ κοιμόμουν στο σπίτι της συντρόφου μου, ένα συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας ήρθε και με προσήγαγε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, παίρνοντας μαζί και το αυτοκίνητο. Όπως μου είπαν, κάποιος είχε δει το αυτοκίνητό μου στο σημείο που σημειώθηκε εμπρησμός σε αντιπροσωπία αυτοκινήτων. Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, με μια θεαματική επιχείρηση, 20 άνδρες της ασφάλειας και της σήμανσης με οδήγησαν σιδηροδέσμιο στο σπίτι της συντρόφου μου, ώστε να κάνουν έρευνα. Την ίδια στιγμή, μια άλλη ομάδα αστυνομικών έκανε έλεγχο στο σπίτι που μένω με τον αδερφό μου. Το απόγευμα της Τρίτης, στις 17:30 και ενώ δεν μου είχαν επιτρέψει ως τότε καμμιά επαφή με δικηγόρο, μου ανακοινώνουν το κατηγορητήριο. Αυτό περιλαμβάνει 5 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα, και πιο συγκεκριμένα εμπρησμό τελειωμένο και σε απόπειρα, από κοινού και κατʼ εξακολούθηση, έκρηξη τελειωμένη και σε απόπειρα, από κοινού και κατʼ εξακολούθηση, κατασκευή και και κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατʼ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή. Ταυτόχρονα μου είπαν ότι σε μισή ώρα θα περνούσα από τον εισαγγελέα. Παράλληλα μου ανακοίνωσαν ότι για την ίδια υπόθεση καταζητούνται άλλοι 3 αναρχικοί, που αντιμετωπίζουν το ίδιο κατηγορητήριο.
Από την πρώτη στιγμή τους δήλωσα πως είμαι αναρχικός και πως δεν αποδέχομαι καμμιά κατηγορία.


Είναι περισσότερο από εμφανές ότι η χρονική συγκυρία που συμβαίνουν όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία. Σε μια περίοδο αναδιάταξης του ελέγχου και της καταστολής και επίθεσης σε κάθε μορφής δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις, το κράτος και οι μηχανισμοί του ενεργοποιούν κάθε δυνατό μέσο για να πετύχουν την εδραίωσή τους. Στην προκειμένη περίπτωση, ποινικοποιώντας πολιτικά φρονήματα και συντροφικές σχέσεις, ενεργοποιούν τον λεγόμενο αντιτρομοκρατικό νόμο και δημιουργούν τον εσωτερικό εχθρό: τους «τρομοκράτες» αναρχικούς. Από κοντά και τα Μ.Μ.Ε. που κομματιάζουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας στο βωμό του θεάματος.Από το βράδυ της Πέμπτης 29/11/2007 βρίσκομαι προφυλακισμένος στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής, περιμένοντας τη δίκη.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν τέλειωσε και όλα συνεχίζονται.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗΒαγγέλης Μποτζατζής 30/11/2007

Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής
_________________
Even if the world was to end tomorrow, I would still plant a tree today.
Back to top
View user's profile Send private message
Χάρης
Site Admin


Joined: 06 Apr 2007
Posts: 77

PostPosted: Thu Jan 24, 2008 10:47 am    Post subject: Reply with quote

σοβαρο θεμα οντως αλλα μηπως η αφισα ειναι κατι υπερβολικο εκ μερους μας?
Θα μπορουσαμε ας πουμε να βγαλουμε ενα κειμενο εκφραζοντας την υποστηριξη μας και με flyers τα οποια να μοιραστουν στις εισοδους πολυκατοικιών
_________________
Cause I'm praying for rain,
And I'm praying for tidal waves
I wanna see the ground give way.
I wanna watch it all go down.
Mom please flush it all away.
I wanna see it go right in and down.
I wanna watch it go right in.
Watch you flush it all away
Back to top
View user's profile Send private message
Κώστας
Site Admin


Joined: 06 Apr 2007
Posts: 119

PostPosted: Thu Jan 24, 2008 11:46 am    Post subject: Reply with quote

Απλώς σκέφτηκα ότι και τα αφισάκια είναι πολύ καλός τρόπος. Το κείμενο θα το διαβάσει μία φορά, ένα μόνο άτομο και αυτό ήτανε. Η αφίσα όμως θα διαβαστεί από πολλούς. Δεν έχουμε ξανακάνει κάτι τέτοιο, νομίζω καιρός είναι.
_________________
Even if the world was to end tomorrow, I would still plant a tree today.
Back to top
View user's profile Send private message
Χάρης
Site Admin


Joined: 06 Apr 2007
Posts: 77

PostPosted: Thu Jan 24, 2008 11:51 am    Post subject: Reply with quote

ναι, νταξ...το κειμενο το εννοουσα απλως για να δηλωσουμε οτι αφορα την ΑΚΕ επισημα και οχι την προσπαθεια συγκεκριμενων μελων της ανεξαρτητα...το ιδιο πραγμα βεβαια με το flyer ειναι απλα το θεωρησα και πιο επισημο ακομα αν και οντως το flyer θα μετρησει πιο πολυ...καταλαβαινεις ομως οτι αυτη η ενεργεια προκειται να καθυστερησει εκτος και αν οι συντροφοι στο μερος μου λεμε το αναλαβουν αυτοι τωρα...αλλιως θα παει για κανα μηνα-δυο
_________________
Cause I'm praying for rain,
And I'm praying for tidal waves
I wanna see the ground give way.
I wanna watch it all go down.
Mom please flush it all away.
I wanna see it go right in and down.
I wanna watch it go right in.
Watch you flush it all away
Back to top
View user's profile Send private message
Κώστας
Site Admin


Joined: 06 Apr 2007
Posts: 119

PostPosted: Thu Jan 24, 2008 12:05 pm    Post subject: Reply with quote

Όχι, ρε, η αφίσα θα πάει για Φλεβάρη, εννοείται αυτό.

Αλλά δε θα είναι κίνηση μεμονομένων ατόμων... Confused Θα είναι απόφαση της Α.Κ.Ε. Εγώ πρόταση κάνω, θα δούμε τι θα πουν και οι περισσότεροι. Αν και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να μη θέλει.
_________________
Even if the world was to end tomorrow, I would still plant a tree today.
Back to top
View user's profile Send private message
Κώστας
Site Admin


Joined: 06 Apr 2007
Posts: 119

PostPosted: Fri Jan 25, 2008 7:05 pm    Post subject: Reply with quote

Νέο γράμμα του Μποτζατζή, μέσα από τις φυλακές. Πιστεύω ότι πρέπει να κινητοποιηθούμε επιτέλους σε αυτό το θέμα.

Βρίσκομαι ήδη σχεδόν 2 μήνες φυλακισμένος στα κάτεργα της δημοκρατίας. Στις φυλακές ομοίωμα της κοινωνίας φυλακής. Προφυλακισμένος με ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο, που βασίζεται στη μαρτυρία ενός σεκιουριτά (που ισχυρίζεται ότι είδε τις πινακίδες του αυτοκινήτου μου) και στον κατάφωρο και απάνθρωπο εκβιασμό της συντρόφου μου, την οποία η ασφάλεια , μετά από πολύωρη κράτηση και εκφοβισμό, ανάγκασε να υπογράψει μια εξʼ ολοκλήρου κατασκευασμένη κατάθεση. Αυτή την κατάθεση, η ίδια η σύντροφός μου, μετά από λίγες μέρες, την κατήγγειλε και την αναίρεσε στον ανακριτή ως προιόν εκβιασμού.

Προφυλακισμένος βάσει του τρομονόμου, ενός νόμου, που ως μόνο σκοπό έχει να απονοηματοδοτήσει πράξεις και πρακτικές αντίστασης, συμβολικές ενέργειες, ώστε να τις παρουσιάσει ως απειλή για την κοινωνία, αποκρύπτοντας παράλληλα ότι τρομοκράτες είναι αυτοί που θεσπίζουν τέτοιους νόμους. Σʼ αυτά τα πλαίσια εκδίδονται εντάλματα για άλλους 3 συντρόφους οι οποίοι αναζητούνται από την αστυνομία.Τίποτα δεν είναι πρωτόγνωρο ή πρωτοφανές για όποιον έχει τα μάτια του ανοιχτά και δεν διακατέχεται από αυταπάτες. Δικαστές, εισαγγελείς και ανακριτές προφυλακίζουν για κάθε υπόθεση που φτάνει στα χέρια τους και μοιράζουν ισόβιες για να αποκρύψουν τη συμμετοχή τους σε παραδικαστικά κυκλώματα, που χρησιμοποιούν τη 18μηνη προφυλάκιση ως ποινή για υποθέσεις που ξέρουν ότι θα αθωωθούν στο ακροατήριο, ακολουθώντας τις προσταγές των εκάστοτε αφεντικών τους. Αστυνομικοί που εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στα αστυνομικά κρατητήρια, που πυροβολούν εν ψυχρώ άοπλους μετανάστες στα σύνορα, που πυροβολούν στο κεφάλι για να «σώσουν» ασφαλισμένα χρήματα, που «αυτοκτονούν» κρατούμενους, που ψεκάζουν με χημικά όσους αποφασίζουν να εναντιωθούν στη βούληση των κυρίαρχων.

ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, υπάλληλοι κομμάτων, υπουργών, βουλευτών και εφοπλιστών, παρουσιάζουν μια αντικειμενικότητα που δεν είναι παρά το συμφέρον των αφεντικών τους. Εντολοδόχοι που δεν διστάζουν να ξεπουληθούν με αντάλλαγμα τα λεφτά και την εργασιακή τους ανέλιξη. Και πλάι σε όλο αυτό το συρφετό των θεσμικών, ένας διάχυτος κοινωνικός χαφιεδισμός. Φορτηγατζήδες, καταστηματάρχες και φρουροί, καθημερινοί χαφιέδες, υπερασπιστές του «τίμιου ιδρώτα» των τραπεζών, σεκιουριτάδες και ένστολοι, παντού επιτήρηση και κοινωνικός έλεγχος.

Απέναντι στη βουβαμάρα και την υποταγή που επιβάλλει αυτό το καθολικό πλέγμα εξουσίας, στέκονται αυτοί και αυτές, που με καθαρό βλέμμα και με αποφασισμένα βήματα, βαδίζουν στους δρόμους της εξέγερσης.

Είτε μέσα από τα κάτεργα της κοινωνίας, είτε μέσα από την κοινωνία κάτεργο, ο αγώνας συνεχίζεται...ΛΕΥΤΕΡΙΑ στους αναρχικούς Γιάννη Δημητράκη, Γιώργο Βούτση- Βογιατζή, Μάριο Τσουραπά, Χρυσόστομο Κοντορεβυθάκη, Νίκο Κουνταρδά.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στον αγωνιστή Βαγγέλη Πάλλη

Αλληλεγγύη στους 3 διωκόμενους συντρόφους

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑΒαγγέλης Μποτζατζής,
Δικαστικές φυλακές Κομοτηνής 24/1/2008
_________________
Even if the world was to end tomorrow, I would still plant a tree today.
Back to top
View user's profile Send private message
Κώστας
Site Admin


Joined: 06 Apr 2007
Posts: 119

PostPosted: Sun Jan 27, 2008 7:53 pm    Post subject: Reply with quote

Επιστολή από τους 3 συντρόφους που καταζητούνται:

<if>- <endif>Ξημερώματα της Δευτέρας 26/11/07

Ο σύντροφος Β. Μποτζατζής προσάγεται από αστυνομικούς με πολιτικά, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της φίλης του στην Ά. Πόλη και κατάσχεται το αυτοκίνητό του. Οδηγείται στην Γ.Α.Δ.Θ. , όπου κρατείται πάνω από 48 ώρες, σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης και χωρίς νομική κάλυψη.

Την ίδια μέρα, Δευτέρα πρωί, και ενώ οι μπάτσοι έχουν ήδη εισβάλει στο σπίτι του Βαγγέλη και στο σπίτι της φίλης του, προσάγεται και η ίδια από το χώρο εργασίας της.

Το μεσημέρι και το απόγευμα της ίδιας μέρας, γίνονται άλλες 4 προσαγωγές συντρόφων που συνδέονται φιλικά και πολιτικά με το Βαγγέλη. Οι δύο επίσης εν ώρα εργασίας τους, ενώ οι άλλοι δύο μέσα από καφετέρια, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αργά το βράδυ οι 4 αφήνονται ελεύθεροι, ενώ προηγείται συγκέντρωση αλληλεγγύης όπου παρευρεθήκαμε πάνω από 100 άτομα έξω από τη Γ.Α.Δ.Θ.. Ο Βαγγέλης και η φίλη του συνεχίζουν να κρατούνται.

<if>- <endif>Τρίτη 27/11/07 μετά από 35 ώρες κράτησης η φίλη του Βαγγέλη αφήνεται ελεύθερη. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας η Άνω Πόλη (δηλ. η ευρύτερη περιοχή γύρω από τους χώρους κατοικίας μας) πολιορκείται από δυνάμεις της αστυνομίας. Δύο κλούβες παρατάσσονται στα όρια της γειτονιάς και δεκάδες ασφαλίτες, ζητάδες και περιπολικά κινούνται προκλητικά στην περιοχή. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πληροφορούμαστε ότι γίνεται έφοδος της αντιτρομοκρατικής στις κατοικίες μας. (σημ.: στο ένα από τα δύο σπίτια χωρίς την παρουσία δικηγόρων ή κατοίκου, ενώ στο άλλο προσάγεται και μια συντρόφισσα που αφήνεται ώρες αργότερα). Αυτό το γεγονός μας κατέστησε πλέον σαφές, ότι η αστυνομία προσπαθεί να στήσει ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος μας κατασκευάζοντας “ενόχους”.

<if>- <endif>Την Τετάρτη 28/11/07, με βάση μια ανυπόστατη, κατασκευασμένη κατάθεση της φίλης του Βαγγέλη, προϊόν εκβιασμών, απειλών, ψυχολογικής βίας και πίεσης, στήνεται ένα απίστευτο κατηγορητήριο για τον Βαγγέλη και εκδίδονται άλλα 3 εντάλματα σύλληψης εις βάρος μας.

Οι κατηγορίες που μας αποδίδουν είναι 5 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα, και συγκεκριμένα: εμπρησμός τελειωμένος και σε απόπειρα από κοινού και κατʼ εξακολούθηση, έκρηξη τελειωμένη και σε απόπειρα από κοινού και κατʼ εξακολούθηση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατʼ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή.

Ο Βαγγέλης αρνείται τις κατηγορίες, δηλώνει αναρχικός και προφυλακίζεται στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής. Ομοίως και οι 3 μας δεν αποδεχόμαστε καμία από τις κατηγορίες.

Τα Μ.Μ.Ε. σε αγαστή συνεργασία με τους φορείς της εξουσίας αναλαμβάνουν δράση. Δημοσιοποιούνται στις εφημερίδες Μακεδονία και Έθνος, καθώς και στα κανάλια Mega, ET3, Alter και Alpha οι φωτογραφίες και των 3 μας. Έλειπε μόνο η λέξη “καταζητείται” και η αμοιβή που θα δίδονταν σε κάθε ενδεχόμενο ρουφιάνο.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, από την αρχή και χωρίς να αμφιβάλουμε καθόλου, επιλέξαμε την φυγή. Επιλογή τόσο συνειδητή όσο και πολιτική. Είμαστε αναρχικοί και ως τέτοιοι αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Για μας ο αγώνας για ελευθερία είναι μονόδρομος. Τα δίπολα αθώος-ένοχος, ηθικός-ανήθικος, καλό-κακό, δεν τα αναγνωρίζουμε και ούτε προτειθόμαστε να το κάνουμε τώρα. Γιʼ αυτό, επιλέγουμε να μην γίνουμε θύματα της εξουσίας, των διαδικασιών, των νόμων, της αυστηρότητας ή της επιείκειας.

Αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας ως πολιτικά όντα που ανήκουν στον αναρχικό-επαναστατικό χώρο. Η συμμετοχή μας σʼ αυτόν είναι ένας τρόπος να υπάρχουμε στο σήμερα δίχως να προσμένουμε καρτερικά έναν επίγειο παράδεισο κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά προωθώντας την καθημερινή αναζήτηση και την ρήξη ανάμεσα σε θεσμούς και σχέσεις για την επανάκτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Υπάρχουμε στη συνθήκη του σήμερα, χωρίς να ευαγγελίζουμε ένα “καλύτερο αύριο”, ζούμε και παλεύουμε για το τώρα, βάζοντας προοπτικές για το μέλλον. Θεωρούμε το τρίπτυχο “χθες-σήμερα-αύριο” έναυσμα για γόνιμη κριτική. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και προχωράμε πιο πέρα από αυτά.

Αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη-αντίληψη μας εχθρική προς το υπάρχον. Ενεργητικά στεκόμαστε αντίθετοι προς όλους αυτούς που αντικατοπτρίζουν αυτή τη συμβιβασμένη κοινωνία, την οποία βλέπουμε συνολικά και όχι μόνο ως προς τους εξουσιαστικούς της παράγοντες και θεσμούς αλλά και στην ολότητα των αποχαυνωμένων υπηκόων της. Αυτούς που με την “ουδέτερη” στάση τους, που μόνο ουδέτερη δεν είναι, γιατί η σιωπή είναι συνενοχή, προσπαθούν να “κατακτήσουν” μια βολεμένη θέση σε αυτό το σύστημα, κυριευμένοι από συμπλέγματα μικρο-εξουσίας. Είτε αυτούς που αναλαμβάνουν εθελοντικά το ρόλο του ευυπόληπτου πολίτη – συνειδητού ρουφιάνου όπου οι κανόνες, οι νόμοι και η τάξη αποκτούν ηθική ισχύ όμοια με την υποταγή στο θάνατο των σύγχρονων κοινωνικών νεκροταφείων.

Ήταν, είναι και θα είναι επιλογή μας να στεκόμαστε απέναντι σε όλη αυτή τη βρωμιά, και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι τη ζωή και την ελευθερία μας, δεν μπορεί κανείς άλλος εκτός από μας να καθορίσει.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε επιθετικοί σε αυτόν τον κόσμο που το μοναδικό που έχει να προτάξει είναι η απάθεια είναι η απάθεια, το βόλεμα και η εθελοδουλεία.

Οι αντιλήψεις μας, μοιάζουν με ορμητικά νερά, που προσπαθούν να παρασύρουν τις προσταγές της εξουσίας, όποιες κι αν είναι οι μορφές της. Οι βράχοι των ορίων της νομιμότητας, που έντεχνα προσπαθεί αυτή να επιβάλλει στα ριζοσπαστικά κομμάτια αυτής της κοινωνίας, δεν πρόκειται να τους φράξουν το δρόμο.

Δεν συμβιβαστήκαμε και ούτε πρόκειται να συμβιβαστούμε με αυτόν τον γερασμένο κόσμο.

Επειδή ποτέ δεν κατείχαμε μια θέση στο μαντρί της εξουσίας.

Επειδή η αξιοπρέπεια μας δεν θα μας επέτρεπε ποτέ να ακολουθήσουμε οικειοθελώς την τακτική των “προβάτων επί σφαγή”.

Επειδή την “αγνή” δημοκρατία σας την γνωρίζουμε καλά, τη δημοκρατία του ολοκληρωτισμού, του ελέγχου και της ασφάλειας-ανασφάλειας.

Επειδή είμαστε άνθρωποι και δεν θα ανταλλάσσαμε την ελευθερία μας με οποιοδήποτε άλλο τίμημα.

Θα τα πούμε στη δημοκρατική σας θεατρική παράσταση που ονομάζεται δικαστήριο.ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΤΖΑΤΖΗ


Δήμητρα Σ. – Κώστας Χ. – Ηλίας Ν.
_________________
Even if the world was to end tomorrow, I would still plant a tree today.
Back to top
View user's profile Send private message
Χάρης
Site Admin


Joined: 06 Apr 2007
Posts: 77

PostPosted: Sun Jun 22, 2008 9:09 pm    Post subject: Reply with quote

Κωστα, καθυστερημενα βεβαια το λεω, αλλα για πες τι εγινε με τη δικη του Μποτζατζη, ησουν και μπροστα μπροστα Razz
_________________
Cause I'm praying for rain,
And I'm praying for tidal waves
I wanna see the ground give way.
I wanna watch it all go down.
Mom please flush it all away.
I wanna see it go right in and down.
I wanna watch it go right in.
Watch you flush it all away
Back to top
View user's profile Send private message
Κώστας
Site Admin


Joined: 06 Apr 2007
Posts: 119

PostPosted: Sun Jun 22, 2008 9:19 pm    Post subject: Reply with quote

Ε, βασικά δεν ήταν δίκη, αίτηση αποφυλάκισης είχε κάνει, και πάπαλα, συνεχίζεται η προφυλάκιση του.
_________________
Even if the world was to end tomorrow, I would still plant a tree today.
Back to top
View user's profile Send private message
Κώστας
Site Admin


Joined: 06 Apr 2007
Posts: 119

PostPosted: Thu Oct 09, 2008 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

Αποφυλακίστηκε ο Βαγγέλης Μποτζατζής.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
_________________
Even if the world was to end tomorrow, I would still plant a tree today.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    A.K.E. Forum Index -> Προτάσεις All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


© 2007-2008 Informe.com. Get Free Forum Hosting
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group